חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

התאמות במקום העבודה לאנשים עם מוגבלויות

חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות קובע שעל המעסיק חלה חובה להתאים את מקום העבודה ותנאי העבודה לאדם עם מוגבלות, לפי צרכיו המיוחדים, כדי לאפשר לו למלא את תפקידו כעובד ללא מוגבלות.

החובה להתאים את מקום העבודה לאנשים עם מוגבלות היא חלק  מאיסור על אפליית אנשים עם מוגבלות בעבודה ומהחובה לפעול לייצוג הולם של אנשים עם מוגבלויות במקום העבודה.

העובד חייב לבקש את ההתאמות הדרושות לו ולנמק את בקשתו, ועל המעסיק חלק החובה לספק את ההתאמות הנדרשות בהתאם לבקשה, אלא אם ביצוע ההתאמות מטיל על המעסיק נטל בלתי סביר בנסיבות העניין.

על המעסיק לנקוט הן את ההתאמות הנחוצות בשל המוגבלות של העובד והן את ההתאמות הנובעות מדרישות התפקיד.

על מי חלה החובה

  • כל מי שמעסיק, או מתעתד להעסיק, אדם עם מוגבלות.

מהי התאמה?

  • התאמה היא התוספת, השינוי, האביזר או האמצעי הנדרשים עבור עובד עם מוגבלות כדי שיוכל לתפקד באופן יום-יומי במקום העבודה, ככל שאר העובדים.
  • על המעסיק לבצע את ההתאמות לא רק לאחר שהעובד התקבל לעבודה, אלא גם בכל שלבי תהליך הקבלה לעבודה, ולבצע התאמה של הבחינות וראיון העבודה בהתאם למוגבלותו של המועמד/ת לעבודה.

התאמות פיזיות

  • הנגשה פיזית של מקום העבודה.

דוגמה

  • התקנת מעלית או מעלון לעובד המתנייד בכיסא גלגלים, הרחבת דלת הכניסה למקום העבודה כדי לאפשר מעבר של כסא גלגלים, התקנת בית שימוש נגיש או כבש (רמפה).
  • התאמה של עמדת העבודה האישית באמצעות התאמת הציוד, או רכישת אמצעי עזר.

דוגמה

דוגמה

תרגום לשפת הסימנים או תמלול לעובד עם לקות שמיעה.

למידע נוסף לגבי ביצוע התאמות לחירשים וכבדי שמיעה ראו הנגשת מקום העבודה לחירשים וכבדי שמיעה.

שינוי בנהלי העבודה

התאמה של דרישות התפקיד או שעות העבודה, וכן התאמות הקשורות בהכשרה ובהדרכה של העובד.

דוגמה

במקרה שעובד אינו יכול לעבוד שעות עבודה רבות ברצף בשל מוגבלותו, ניתן לאפשר לו לצאת למספר הפסקות במקום העבודה, לחלק את שעות העבודה, או לעבוד מביתו.

חניה נגישה

המעסיק יקצה מקום חניה לכל עובד עם מוגבלות בעל תג חניה לנכה, אם במקום העבודה קיימים לפחות 3 מקומות חניה המיועדים לעובדים.

מתי מעסיק לא נדרש לבצע התאמות?

מעסיק אינו חייב לבצע התאמות במקרים הבאים:

  • כאשר ההתאמות פוגעות במהות התפקיד.
  • כאשר ביצוע ההתאמות מטיל על המעסיק נטל בלתי סביר בנסיבות העניין. בהחלטה אם ביצוע ההתאמות מטיל על המעסיק נטל בלתי סביר, יש להתחשב בגורמים כגון:
  • עלות ההתאמה וטיבה
  • גודל העסק ומבנה העסק
  • היקף הפעילות של העסק
  • מספר העובדים בעסק והרכב כוח האדם
  • קיומם של מקורות מימון חיצוניים או ממלכתיים לביצוע ההתאמה

סיוע למעסיקים בהתאמות לעובדים עם מוגבלות

המדינה משתתפת במימון הוצאותיהם של מעסיקים עבור התאמות של סביבת העבודה לעובדים עם מוגבלות. לפרטים נוספים ראו השתתפות המדינה במימון התאמות במקום העבודה לעובדים עם מוגבלות.

משרד העבודה והרווחה בשיתוף עם המוסד לביטוח לאומי ויד שרה הקימו מרכז המשאיל ציוד למעסיקים לצורך בדיקת ההתאמה לעובדים עם מוגבלות. מירכז השאלת ציוד –  יד לתעסוקה שווה.

מרכז השאלת ציוד – יד לתעסוקה שווה”.

המאגר מספק ציוד טכנולוגי מונגש לאנשים עם מוגבלות במקומות עבודה בכל רחבי הארץ וניתן למעסיק ללא עלות

מאגר ההשאלה “יד לתעסוקה שווה” הוא מיזם של המטה לשילוב אנשים עם מוגבלות של משרד העבודה והרווחה, בשיתוף הקרן לפיתוח שירותים לנכים של הביטוח הלאומי. המרכז מופעל על-ידי מרכז מגדל אור, העוסק בשיקום תפקודי ותעסוקתי של אנשים עם עיוורון או מוגבלות ראייה, ובקול, ארגון כבדי שמיעה ומתחרשים.

המאגר מספק ציוד טכנולוגי מונגש לאנשים עם מוגבלות במקומות עבודה בכל רחבי הארץ וניתן למעסיק בחינם, לתקופה קצובה של עד חצי שנה.
המאגר נועד לשרת אנשים עם מוגבלות כמו ראייה, שמיעה ומוגבלות מוטורית.

ההשאלה מסייעת בתהליך הקליטה והשילוב בעבודה של אנשים עם מוגבלות במקום עבודה חדש, וכן מיועדת לחברות ועסקים המעוניינים לשמר עובדים שחלה התדרדרות במצבם או שינוי בהגדרת תפקידם. המאגר מיועד גם להכשרות קצרות (עד 9 חודשים) והכנה לראיון עבודה.

עם תום תקופת ההשאלה, תינתן האופציה לרכוש בהנחה, ממאגר ההשאלה, את הציוד המושאל, עבור העובד.

המאגר כולל ציוד מסוגים שונים כמו קוראי מסך, תוכנות הקראה והגדלה, צגי ברייל, מערכות  FM, טלפונים מוגברים, שולחנות מתכווננים, אביזרים תומכי שימוש בעמדות מחשב ועוד.


למידע נוסף אודות  פרויקט “יד לתעסוקה שווה” והגשת בקשה להשאלת ציוד.

חשוב לדעת

  • מעסיק שאינו מבצע התאמות לצורך ייצוג הולם של אנשים עם מוגבלויות בקרב העובדים, מבצע עבירה פלילית, ואף ניתן להגיש נגדו תביעה אזרחית. בית הדין לעבודה עשוי להטיל על המעסיק תשלום פיצויים גם אם לא נגרם לעובד כל נזק.

0 / 5. 0

דילוג לתוכן